De Turkse Rivièra is een prachtige regio aan de zuidkust van Turkije, waar je kunt genieten van zon, zee, strand en cultuur. Er zijn veel mooie bestemmingen om te ontdekken. Maar waarom vliegen ieder jaar duizenden Nederlanders naar deze Turkse kust? Hieronder vind je de belangrijkste redenen waarom het zo’n populair vakantiegebied is.

 • Het mediterrane klimaat, met warme zomers, zachte winters en veel zonuren.
 • De kilometerslange stranden, met fijn zand, helderblauw water en een blauwe vlag (een keurmerk voor schone en veilige stranden).
 • De luxe hotels, die vaak betaalbaar zijn en all-inclusive service bieden.
 • De rijke cultuur en geschiedenis, met oude ruïnes, tempels, theaters en musea uit verschillende beschavingen.
 • De mooie natuur, met groene heuvels, dennenbossen, watervallen en bergen.
 • De gezellige badplaatsen, met een levendige haven, een bruisend nachtleven en veel winkels en restaurants.
 • De diverse activiteiten, zoals golfen, zeilen, duiken, wandelen, fietsen of een jeepsafari.

Wat zijn de mooiste badplaatsen in Turkije?

De Turkse Rivièra kent tal van prachtige badplaatsen. Je geniet hier van de meest luxe 4- en 5-sterren resorts voor een heel redelijke prijs. Ook de vluchten zijn erg voordelig. Hieronder vind je meer informatie over de belangrijkste badplaatsen in het land:

 • Alanya: een populaire badplaats met een historisch centrum, een indrukwekkende Rode Toren, een levendige haven en mooie zandstranden.
 • Antalya: de grootste stad aan de Middellandse Zee-kust, met een charmante oude stad, een moderne jachthaven, een spectaculair uitzicht op de bergen en veel winkels en restaurants.
 • Belek: het golfmekka van Turkije, met de beste golfbanen en luxe resorts aan lange, gouden zandstranden. Bekijk ook: de mooiste all-in golfresorts.
 • Olympos en Cirali: twee kustplaatsjes te midden van de ongerepte natuur, waar je oude ruïnes, een vijf kilometer lang strand en vlammen uit de grond kunt bewonderen.
 • Kemer: een veelzijdige bestemming, waar je kunt relaxen aan het strand, varen in de jachthaven of wandelen in de dennenbossen en het Taurusgebergte.
 • Patara: een idyllisch dorpje met het langste zandstrand van Turkije, een beschermd natuurgebied en de overblijfselen van een oude stad.
 • Side: een sfeervolle badplaats met een rijke geschiedenis, waar je het theater, de tempel van Apollo, de haven en het museum kunt bezoeken. Lees hier meer over vakantiebestemming Side.
 • Marmaris: een bruisende vakantiebestemming met een gezellige boulevard, een levendig nachtleven en een prachtige baai omringd door groene heuvels.

Hoe vlieg je naar Turkije?

Om naar Turkije te vliegen, heb je verschillende opties, afhankelijk van je vertrekpunt, bestemming, budget en voorkeur. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het kiezen van een vlucht naar Turkije

 • Er zijn meerdere luchthavens in Turkije waar je op kunt vliegen, zoals Istanbul, Ankara, Antalya, Izmir, Dalaman en Bodrum. Kies een luchthaven die dicht bij je eindbestemming ligt of die goede verbindingen heeft met het openbaar vervoer of een huurauto.
 • Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die rechtstreekse vluchten naar Turkije aanbieden vanuit Nederland of België, zoals Transavia, Pegasus Airlines, Corendon Airlines en SunExpress. Je kunt ook kiezen voor een vlucht met een tussenstop bij een andere luchtvaartmaatschappij, zoals KLM, Lufthansa of Turkish Airlines. Vergelijk de prijzen, de reistijd en de bagagevoorwaarden van de verschillende opties.
 • De vliegtijd naar Turkije varieert afhankelijk van je vertrek- en aankomstpunt en of je een directe of indirecte vlucht neemt. Gemiddeld duurt een rechtstreekse vlucht naar Turkije zo’n 3 tot 4 uur vanuit Nederland of België.
 • Om naar Turkije te reizen heb je een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Bij aankomst in Turkije moet je paspoort of ID-kaart nog minstens 6 maanden geldig zijn. Bij vertrek uit Turkije moet je paspoort of ID-kaart nog minstens 2 maanden geldig zijn. Je hebt geen visum nodig als je korter dan 90 dagen in Turkije verblijft.
 • Houd rekening met de veiligheidssituatie en het reisadvies voor Turkije voordat je een vlucht boekt. Er kunnen beperkingen of maatregelen gelden in verband met het coronavirus of andere risico’s. Registreer je verblijf in Turkije via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *